top of page
Search
  • Writer's pictureJenna Salminen

Isometrinen infografiikka – kasvava trendi

Jos nostalgisten videopelien kuutiomaailmoilla on vielä paikka sydämessäsi, tulet pitämään seuraavista uutisista. Perspektiivillä leikittelevästä isometrisestä kuvitustyylistä on kasvamassa uusi kuvitustrendi, eikä syyttä. Tämä raikas tuulahdus on yhdistelmä pelkistystä ja kolmiulotteisuutta. Siksi kuvitustyyli on omiaan myös informatiivisten kuvitusten ja visualisointien luomiseen.Mitä on isometrinen kuvitus?


Isometriselle kuvitustekniikalle on ominaista 3-ulotteisen objektin esittäminen hyvin 2-ulotteisessa muodossa. Vaikutelma perustuu "vääristyneeseen" syvyysperspektiiviin, sillä jokainen yksittäinen objekti on kuvattu samasta tulokulmasta niin, että jokainen kuution kolmesta näkyvästä sivusta muodostaa keskelle 120 asteen kulman. Horisonttia ei siis ole, ja linjat ovat yhdensuuntaisia.


Isometrinen projektio vs. normaali kolmen pakopisteen perspektiivi

Tämän kuvitustyyli ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä lähes vastaavan kaltaisia perspektiivejä on saattanut nähdä jo keskiaikaisessa maalaustaiteessa. Tyyli on tullut tutuksi myös viime vuosikymmenten aikana videopelimaailmasta.


Super Mario RPG. (Kuva lainattu osoitteesta: https://thebests.kotaku.com/the-best-isometric-video-games-1728119604)

Hiljattain tämä tyyli on kuitenkin saanut kasvojenkohotuksen, sillä sitä on lähdetty yhdistämään moderniin kuvitustyyliin ja tietoa välittäviin konteksteihin. Isometrisen kuvitustyylin vahvuus on kuvastaa monimutkaisia kolmiulotteisia asioita hyvin pelkistetyllä tavalla. Siksi kuvitustyyli on informatiivinen, mutta myös helposti ymmärrettävä.

Isometrinen projektio, isometrinen kuvitus, KONE Oyj, isometric illustration
Isometrisellä kuvitustyylillä voidaan kuvata rakenteellisesti monimutkaisia ympäristöjä tai prosesseja.

Isometrinen projektio, isometrinen kuvitus, tuotantoketju, tuotteen synty, Shalmiak, isometric illustration, organic isometric
Myös orgaaniset muodot taipuvat isometriseen projektioon.

Isometrinen projektio, isometrinen kuvitus, fudge, etiquette, isometric illustration
Trendikäs ja leikkisä kuvitustyyli ei jätä ketään kylmäksi.

Isometrinen kuvitustyyli taipuu moneksi, ja olemme varmoja, että kaikkia mielenkiintoisia ideoita ja mahdollisuuksia ei ole vielä nähty. Odotammekin innolla näkevämme tätä tyyliä tulevaisuuden infografiikoissa. Lähteet:

535 views0 comments

Comments


bottom of page