top of page
Search
  • Writer's pictureVilna Orrenmaa

Näin tilaat infografiikan

Infografiikan tilaaminen


Infografiikat ovat vakiinnuttaneet asemaansa organisaatioiden viestinnässä, mutta monelle infografiikan tilaaminen on silti vielä vierasta ja voi tuntua sen vuoksi hankalalta. Infografiikan suunnitteluprosessi vaihtelee myös suunnittelevasta yrityksestä riippuen. Tässä blogitekstissä pureudumme siihen, mitä infografiikkaa tilaavan on hyvä tietää ennen tarjouksen pyytämistä ja miten suunnitteluprosessi toimii meillä Muotoilutoimisto Polussa.


Yksinkertaisimmillaan sinulla ei tarvitse olla mitään muuta, kuin ajatus siitä, että haluat ehkä viestiä jonkin asian infografiikan avulla. Jätä meille yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme on sinuun pian yhteydessä. Asiantuntijamme saavat jäsentelemättömistäkin ajatuksista kiinni lyhyen puhelun aikana. Voimme miettiä soveltuisiko jokin valmiista tuotteistamme asian esittämiseen vai katsotaanko kokonaan uutta ratkaisua. Puhelun jälkeen saat toteutusehdotuksen ja alustavan tarjouksen sähköpostiisi, jonka jälkeen voit miettiä rauhassa ostopäätöstä.


Jos sinulla on jo jonkinlainen ajatus haluamastasi infografiikasta tai valikoimastamme löytyy tarvitsemasi tuote, voit lähettää suunnitelmastasi tiedot meille, niin annamme sinulle suoraa kiinteähintaisen tarjouksen. Tarjouspyynnössä on hyvä kertoa, mitä infografiikalla halutaan viestiä, millä alustoilla se julkaistaan ja mainita halutusta aikataulusta. Lisäksi infografiikkaan tulevien tekstien näyttäminen auttaa meitä hahmottamaan kokonaisuutta. Jos et vielä osaa vastata kaikkiin kohtiin, niin tarvittaessa kysymme lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla ennen tarjouksen antamista.Suunnitteluprosessi


Suunnitteluprosessi voi edetä pääpiirteittäin kahdella eri tavalla, riippuen siitä kuinka jäsenneltyä infografiikkaan tuleva tieto on ennen projektin aloittamista. Useimmiten asiakkaamme tietävät suurin piirtein, mikä viesti infografiikalla halutaan välittää ja mikä infografiikkatuotteistamme valitaan, jolloin prosessi etenee seuraavasti:

1. Työn aloitus meidän vetämässä videopalaverissa/työpajassa

2. Asiantuntijamme tekee luonnoksen infografiikasta

3. Asiakas hyväksyy luonnoksen tai ehdottaa siihen muutoksia

4. Valmiin infografiikan tuottaminen

5. Valmis!

Joskus kuitenkin infografiikan lähdeaineisto voi olla niin laaja tai asiakkaalle liian tutuksi tullut, että meidät halutaan projektiin mukaan tuomaan ulkopuolista näkökulmaa, auttamaan olennaisen tiedon poimimisessa ja muotoilemaan tekstejä kohderyhmälle sopivaksi. Tällaisissa projekteissa, missä viestittävä tieto ei ole vielä kiteytetty, voidaan infografiikan toteutustapakin valita vasta myöhemmässä vaiheessa projektia. Tällöin käytämme runkona perinteistä prosessiamme, mutta asiantuntijamme käyttävät alussa enemmän aikaa lähdeaineiston läpikäymiseen ja olennaisen tiedon poimimiseen. Aloituspalaverin/työpajan lisäksi pidämme tarvittaessa lisäpalavereita infografiikan luonnosvaiheessa.


Erittelemme selkeästi tarjouksessa, mitä perusprosessin hinta sisältää ja mitkä asiat kuuluvat lisäpalveluihimme, joten tarjousta voi mukauttaa omaan budjettiin tai osaamiseen sopivaksi. Toimitusaika aloituspalaverista valmiiseen infografiikkaan on suurimmalla osalla tuotteistamme kuukauden, ellei toisin sovita. Yksinkertaisempia infografiikoita voimme tehdä myös vain sähköpostin tai puhelun pohjalta nopeammalla toimituksella.


Eli voit lähestyä meitä ilman sen tarkempaa ajatusta tai jo kiteytyneen vision kanssa! Sinun ei tarvitse tietää etukäteen mitään infografiikoista, kun tilaat ne ammattilaiselta.


Vilna Orrenmaa

CEO & infografiikka-asiantuntija


225 views0 comments

Comentários


bottom of page