Mitä saat kun ostat logon meiltä?

Suunnittelu

1. Aluksi kuuntelemme kaikki ideasi

logoon liittyen:

• Mitä haluat sillä kertoa?

• Mitä siinä voisi konkreettisesti olla?

• Värit

• Fontin tyyli

• Referenssejä logoista, joista pidät

Ei hätää, jos et ole ajatellut näitä asioita, silloin mietimme niitä yhdessä!

2. Luonnostelu

Keskustelujemme pohjalta luomme 2-4 esittelykelpoista luonnosta eri ideoista. Saat valita luonnoksista mieluisimman tai yhdistellä ideoita keskenään, jonka pohjalta rupeamme työstämään lopullista logoa.

3. Logon luonti

Nyt työstämme logosta digitaalista versiota. Teemme logosta eri variaatioita, joista parhaat esittelemme sinulle. Saat taas kertoa mielipiteesi, jonka jälkeen teemme logoon hienosäädön.

4. Viimeistely

Teemme vielä tarvittavat muutokset ja hiomme yksityiskohdat kuntoon.

Nyt logo on valmis!

2. JGEP

JPEG on lyhenne sanoista joint photographic experts group. JPEG-tiedostomuotoa käytetään paljon, joten se on yleisesti hyvin tuettu eri ohjelmissa ja verkossa. Kuvanlaatu on hieman heikompi kuin PNG:ssä, mutta tiedosto latautuu sitä vastoin nopeammin ja vie vähemmän tilaa. Tiedoston tausta ei ole läpinäkyvä.

3. PDF eli vektoroitu versio

PDF on lyhenne sanoista portable document format. PDF-tiedostomuoto soveltuu valmiiden julkaisujen siirtämiseen tietojärjestelmistä toiseen, esimerkiksi mainostoimiston tietokoneelta painotalon tietokoneelle. Julkaisun taitto, grafiikka ja fonti siirtyvät PDF-tiedoston mukana. Eli tätä tiedostomuota tarvitset, jos tilaat printtimateriaaleja tai haluat graafikon käsittelevän logoasi. Tämän tiedostomuto on kaikkein tärkein pitää tallella, sillä tämän avulla voidaan luoda uudelleen myös JPEG- ja PNG-tiedostot tai muokata logoa. Tässä tiedostomuodossa logo on vektorina eli se voidaan skaalata minkä kokoiseksi tahansa ilman, että kuvanlaatu kärsii.

Tiedostomuodot ja

logon käyttö

1. PNG

PNG on lyhenne sanoista portable network graphics. PNG-tiedoston etuja ovat sen taustan läpinäkyvyys ja korkea kuvanlaatu. PNG-tiedostoa voit käyttää siis silloin, kun haluat liittää logon vaikka kuvan päälle tai haluat varmistaa parhaimman kuvanlaadun.

Logon variaatiot

1. Väriversio

Logo valitsemallasi tai meidän suunnittelemalla värillä kaikissa tiedostomuodoissa.

2. Musta

Logo mustana PNG-tiedostona.

3. Valkoinen

Logo valkoisena PNG-tiedostona.

4. Facebook profiilikuva

Logo brändisimukaisella väritaustalla aseteltuna neliönmalliseen kuvaan. Tätä voit käyttää esimerkiksi

Facebookissa.

Voit olla meihin yhteydessä ilmaiseksi jälkikäteen, jos tarvitset apua tiedostomuodon valinnassa tai, jos logon kanssa ilmenee muita ongelmia.

Strateginen Muotoilutoimisto Polku Oy

Y-tunnus 2926396-3

jenna@muotoilutoimistopolku.fi

0443249144

 

Postiosoite:

Kivihaankuja 6 A 6

00310 Helsinki

  • Instagram
  • Facebook